De voordelen van "aguabiking"

  • Posted on
  • 0
De voordelen van "aguabiking"

"Agua fitness lijkt misschien iets voor ouderen, maar dat is zeker niet meer het geval! Het is eigenlijk erg populair geworden. Veel fitnessscholen en wellnesscentra waar ze een zwembad hebben in Spanje, bieden dit soort oefeningen al jaren aan."

 

En er zijn een aantal goede redenen waarom Aguabiking steeds populairder wordt. Sporten in het water is een van de meest therapeutische activiteiten waar je aan kan deelnemen. Aguabiking bouwt cardio, kracht en weerstand op, terwijl het gemakkelijk is voor de gewrichten en in een koele en ontspannen sfeer!

 

Aguabiking biedt tal van gezondheids- en fitnessvoordelen!

Het drijfvermogen van het water helpt om vrijer te bewegen. En dit helpt om de gewrichten te beschermen. Voor mensen die last hebben van gewrichtsproblemen is aguabiking de ideale vorm van therapie. De statische druk werkt ook met uw bloed en zorgt ervoor dat iemands bloedstroom effectiever door het hele lichaam kan circuleren. Dit verlaagt effectief de bloeddruk en verlaagt op de lange termijn de hartslag in rust. Dit voordeel betekent dat uw hart zijn productiviteit behoudt en tegelijkertijd minder stress op uw hart legt! 

 

De weerstand tijdens krachttraining in het water is dynamisch: hoe meer kracht je gebruikt, hoe hoger de weerstand. Het water zorgt voor een hogere weerstand dan lucht en zorgt ervoor dat spieren harder werken. Maar omdat het in het water is, weegt het lichaam slechts een zesde van zijn massa en worden alle bewegingen gemakkelijker. Dus ook al werken je spieren harder, je zult het niet eens merken!

 

Bovendien verwijdert water lichaamswarmte, zodat uw stofwisseling sterk wordt verhoogd tijdens het trainen in water. Je verbrandt meer calorieën, die het lichaam uit vetweefsel haalt. Wist je dat 30 minuten aguabiking ongeveer 600 calorieën verbrandt, het equivalent van anderhalf uur gym buiten water? Aguabiking helpt coördinatie, omdat gebruikelijke asymmetrieën worden geëlimineerd door de hoge mate van gewichtloosheid in het water. Het is duidelijk dat er geen risico is om in het water te vallen, in tegenstelling tot de meeste andere sporten!

 

Cristal Blue aquabikes

 

Goed voor de geest

Naast al deze gezondheids- en fitnessvoordelen is het een vreugdevolle ervaring om in het water te fietsen. Het draagt ons en geeft ons een gevoel van lichtheid dat ons helpt onze extra kilo's te vergeten. In tegenstelling tot traditionele groepslessen zoals aerobics of dans, is aguabiking enkel competitief in teamverband. Niemand kan zien of je een beweging verknoeit als je in het water fietst en je hoeft je geen zorgen te maken dat iemand je veroordeelt. Veel mensen merken dat ze meer gefocust kunnen zijn op de bewegingen als ze zich geen zorgen maken over het bijhouden van iedereen.

Water heeft ook een rustgevend effect waardoor een ontspannen gemoedstoestand ontstaat. Aguabiking leidt, net als elke andere sport, tot de afgifte van endorfines, het plezierhormoon. Na een paar minuten sporten voel je je van nature goed!

 

Cristal Blue aquabike

 

Al met al genoeg redenen om aguabiking zelf te proberen. Zoals je nu weet, hoef je geen senior te zijn om je een geweldige training van aguabiking te geven. Bestel hem via één van onze medewerkers of schaf hem hier aan.(Gratis levering in Spanje)

 

Stap in jouw zwembad en test hem als eerste!

 

 

Als dit artikel interessant voor u is geweest, kan u uw reacties en opmerkingen hieronder achterlaten. We wachten op je.

 

 

CRISTAL BLUE

 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published