Kiezen voor een totaalproject

  • Geplaatst op
  • 0
Kiezen voor een totaalproject

Corona slaat veel dromen stuk, maar niet die van een eigen stekje in het zonnige Daya Vieja in de Costa Blanca van Jean D.J. uit Oostende. Hij kocht in augustus zijn Spaanse Casa. "Door de lage rente op spaargeld vond ik iets kopen de beste optie."

"We moeten er geen doekjes om winden, automatische sturingssystemen zijn nu eenmaal de toekomst binnen de second-home markt." Zo hoopt Jean zijn installatie te kunnen sturen vanop afstand! Hij koos voor een combi-pack bij Cristal Blue om het zwembad van zijn vakantiewoning te verwarmen met oog op totale zwembadontsmetting en ultiem comfort.

 

1. Wanneer kocht je het huis in Spanje en waarom?

Ik heb mijn vakantiewoning gekocht in augustus als tweede verblijf.

 

2. Was er al een zwembad aanwezig of heb jij die keuze gemaakt?

Er was een standaard zwembad aanwezig, nog niet verwarmd of geautomatiseerd.

 

3. Waarom Daya Vieja?

Daya Vieja sprak mij enorm aan. Vooral de ligging dichtbij verschillende golfterreinen en ik kende ook redelijk wat vrienden die in die omgeving iets hadden gekocht.

 

4. Hoe kwam je tot de keuze om jouw zwembad te gaan optimaliseren?

Daar ik van plan ben om een aantal keren in het jaar voor een week of een tweetal weken te komen, kan ik moeilijk telkens iemand vragen om de zoveel tijd chloor tabletten in het zwembad te doen. Ik kies daarom voor een meer zelfstandiger systeem zoals de combi-pack van Cristal Blue.

 

5. Wanneer verwarm je: in de ochtend, avond of nacht?

Als alles op punt staat hoop ik de installatie te kunnen sturen wanneer ik wil en vanop afstand (Wifi) aldus te verwarmen een paar dagen voor ik ter plaatse ben!

 

6. Wat is jouw advies voor andere eigenaars die wensen te kopen of investeren in Spanje?

Das een moeilijke, het blijft een afweging die ieder voor zich moet maken, kopen of telkens iets huren. Door de lage rente op spaargeld vind ik iets kopen de beste optie. Voor de zwembad optimalisatie koos ik voor het Belgisch bedrijf Cristal Blue.

 

7. Geef jouw 3 voordelen van een warmtepomp met automatische ontsmetting door zout electrolyse?

- Energiezuiniger dan een gewone warmtepomp.
- Onafhankelijkheid van het weer.
- Constante watertemperatuur en ontsmetting.

 

8. Waarom koos je voor Cristal Blue?

Voor de goede reviews en lange ervaring.

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.